Transformatie | BIM & Ketensamenwerking
52
single,single-portfolio_page,postid-52,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

BIM & Ketensamenwerking

Transformatie Bouw BIM

Over dit project

BIM moet worden gezien in de bredere context waarbij klassieke workflows en samenwerkingsvormen worden herdacht en verfijnd. Methodes zoals BIM, lean en ketensamenwerking hebben erg veel raakvlakken.
Kumpen • Johan Ceyssens • Gedelegeerd bestuurder

BIM heeft ons enorm verrast. De mogelijkheden en voordelen zijn immens.
Intellisol • Herman Daniels • Gedelegeerd bestuurder

De bouwsector moet zich voorbereiden op de verdere digitalisering van informatie. BIM, het bouwwerkinformatiemodel, helpt alle partijen die betrokken zijn in de bouwketen dezelfde digitale taal te laten spreken, efficiënter en beter samen te werken. Dit leidt tot betere samenwerking, meer efficiëntie, minder faalkosten en een hogere kwaliteit.

In een BIM-proces, werken de verschillende partners van ontwerp tot en met ingebruikname, samen en delen ze digitaal informatie uit (zowel gegevens, modellen, geometrische informatie …). De focus ligt dus meer op het proces dan op het 3D geometrische bouwwerkmodel waaraan ook niet-geometrische informatie aan gekoppeld is.

Transformatie Bouw Limburg zet concrete stappen richting kennisdeling naar alle bouwactoren en probeert een antwoord te formuleren op alle juridische vragen.

PDF iconBIM Praktijkdag 13-10-2015

PDF iconBeter bouwen met BIM

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren