Transformatie | Life Cycle Cost
15137
single,single-portfolio_page,postid-15137,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Life Cycle Cost

Transformatie Bouw Life Cycle Cost

Over dit project

Gezien de toenemende gevoeligheid voor duurzaamheid, de snel evoluerende wetgeving, betaalbaarheidsproblematiek, de onzekerheden wordt dit thema in de toekomst nog belangrijker.
Confederatie Bouw Limburg • Chris Slaets • Directeur

Bij de planning van bouwprojecten wordt niet langer uitsluitend gekeken naar de initiële ontwerp- en bouwkosten maar ook naar toekomstige, aan het gebouw gerelateerde kosten die tijdens de levensduur van het gebouw opduiken. Het gaat om gebruikskosten, onderhoud- en herstellingskosten en eventuele restwaarde.

Life Cycle Costing brengt al deze kosten in kaart bij nieuwbouw- en renovatieprojecten zodat verschillende alternatieven – bijvoorbeeld op vlak van kostenefficiëntie van bepaalde energiebesparende maatregelen -met elkaar kunnen afgewogen worden.

Gezien de toenemende gevoeligheid voor duurzaamheid, de snel evoluerende wetgeving, betaalbaarheidsproblematiek, de onzekerheden wordt dit thema in de toekomst nog belangrijker. Transformatie Bouw Limburg wil dit thema in de bouwsector onder de aandacht brengen en concreter toepasbaar maken.

PDF iconInspiratiesessie 08-06-2015

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren