Transformatie | Werf van de toekomst
15125
single,single-portfolio_page,postid-15125,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Werf van de toekomst

Transformatie Bouw Werf van de toekomst

Over dit project

Drones zorgen voor een nieuwe dynamiek op de werf.
Hoogmartens Wegenbouw • Tom Hoogmartens • Operationeel directeur

We willen zeker en vast niet meer terug naar de klassieke methoden. Door alleen maar machinebesturing
kunnen we complexere modellen aan en besparen we tijd. Benieuwd wat de toekomst
ons nog gaat brengen.
Godts • Katrien Godts • Projectleiding

Nieuwe technologieën voor het meten, communiceren en sturen op de werf van de toekomst betekenen een hefboom in deze transformatie. Naast de effectieve impact van 3D-sturing op de machines en de operatoren zelf, zijn er veel mogelijkheden voor een betere werkvoorbereiding en een efficiëntere werkopvolging.

De toepassingsmogelijkheden van drones in de bouwsector zijn immens. Op sommige bouwwerven zijn drones vandaag de dag al terug te vinden, maar meer en meer zullen drones de werven en bouwprocessen beïnvloeden.

2D/3D-sturing in bouwbedrijven en drones zullen onmiskenbaar deel uitmaken van de werf van de toekomst. Transformatie Bouw Limburg wil de bouwbedrijven deze mogelijkheden en kansen laten grijpen.

PDF iconDrones & bouw in Vlaanderen 26-11-2015

PDF iconMeten, weten en sturen op de werf

 

Drones in de bouw

Het begin van een spectaculaire revolutie. Dat is het minste wat je kan zeggen over drones. De mogelijkheden voor de bouwsector zijn enorm: inspectie, werftoezicht, mapping, opmetingen, monitoring … Verschillende bouwbedrijven schakelen nu al volop enthousiast drones in op hun bouwwerven. Maar hoe doen zij dit? Wat zijn de succesfactoren? En wat brengt de toekomst? Op 4 mei 2017 kwam je er alles over te weten op een topeditie van Drones & Bouw in Vlaanderen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren