Circulair bouwen

 

Nu energie-efficiënte gebouwen een wijdverspreid gedachtegoed zijn, maakt de bouwsector zich op voor de volgende (r)evolutie: circulair bouwen. Deze nieuwe manier van ontwerpen en bouwen gaat uit van het principe dat een gebouw tijdens zijn levensduur gemakkelijk aanpasbaar is en uiteindelijk ook eenvoudig te demonteren, zodat we integrale onderdelen kunnen hergebruiken. Bij deze processen kunnen we niet alleen op energie, maar ook op kostbare materialen en grondstoffen flink besparen. De bouwsector is gesensibiliseerd rond circulair bouwen, maar vandaag blijft het vooral bij theorie. De theorie omzetten in de praktijk, is de uitdaging voor de komende jaren. 

 

DOELGROEP

 Aannemers, calculatoren, bedienden uit de bouwwereld, interieurvormgevers, projectleiders, EPB-verslaggevers, EPC-verslaggevers. 

PROGRAMMA

Inleiding:

 • historisch
 • Impact van de bouwsector
 • grondstoffenschaarste

4 niveau’s

 • Materiaal
 • Element
 • Gebouw          
 • Omgeving

Economische modellen (lineaire economie, recyclage economie, circulaire economie)

Aanpasbaar bouwen en intelligent ontwerpen

Demonteerbaar bouwen

Hergebruik

Gebouwen als materiaalbanken

Materialenpaspoort

Problematische bouwpraktijken

 • Reversibele verbindingen
 • Normatieve aspecten
 • Veranderende rollen van de actoren
 • Nieuwe businessmodellen
 • Nieuwe financieringsmodellen

Nieuwe aanbestedingsmodellen

 • Circulair reboundeffect
 • Voorbeeldcases

 

PRAKTISCH

Uren: van 18u00 tot 21u30. De module duurt 3u30' 

Locatie: Confederatie Bouw Limburg, Wetenschapspark 33, 3590 Diepenbeek

 

PRIJS

Leden betalen 240 euro, niet-leden 295 euro. Prijzen zijn exclusief btw. We aanvaarden betalingen via de KMO portefeuille.

 

INSCHRIJVEN

Wenst u meerdere personen tegelijkertijd in te schrijven voor deze opleiding? Download hier het meervoudig inschrijvingsformulier.

Gelieve alle verplichte info in te vullen en er geen PDF, CSV, … bestand van te maken. Van zodra je dit in EXCEL terug mailt naar lore.bollen@confederatiebouw.be, kunnen wij de gegevens in onze CRM inladen.

 

Heeft u nog vragen?

Evelien Baré & Lore Bollen 

T 011/30.10.37 

Opgepast, het aantal plaatsen zijn beperkt !! Bij onvoldoende inschrijvingen kan een sessie geannuleerd worden.

 

SUBSIDIES

Tussenkomst voor arbeiders PC124

Constructiv komt tussen in de opleidingskost en de loonkost voor arbeiders. Bij inschrijving vraagt Confederatie Bouw de tussenkomst voor u aan bij Constructiv, u hoeft zelf niets te ondernemen.

Tussenkomst tijdens de werkuren

Tussenkomst buiten de werkuren:

Winteropleidingen

Tussen 1 december en 31 maart kan u voor uw arbeiders PC 124 beroep doen op het voordelig winteropleidingssysteem. Dit systeem houdt in dat uw werknemers werkloos worden gesteld wegens slecht weer (ongeacht de weersomstandigheden). Als werkgever hoeft u zo geen loonkosten te betalen en de arbeider ontvangt naast de werkloosheidsuitkering nog een opleidingspremie van Constructiv.


Als opleidingsaanbieder en adviesverstrekker bezit Confederatie Bouw Limburg een erkenning voor de KMO-portefeuille. In de vernieuwde KMO-portefeuille is er een onderscheid volgens de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen krijgen een maximale jaarlijkse totaalsubsidie van 10.000 euro, het steunpercentage bedraagt 40%. Middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal 15.000 euro via de KMO-portefeuille. De aanvraag moet uiterlijk 14 dagen na de start van de opleiding ingediend worden via www.kmo-portefeuille.be. Enkel de eenheidsprijs komt in aanmerking voor betaling via KMO-portefeuille, dus niet via de BTW. Ons erkenningsnummer DV.O 109625.

Transformatie Bouw Limburg 2.0 - Wetenschapspark 33 - 3590 Diepenbeek
T 011 30 10 30 - F 011 22 29 38 - limburg@transformatiebouw.be

Met steun van: